Vijesti:
Oglas:
Početna > Vijesti > Vijesti dana > Erste: Ponovno dostupan online obrazac za izračun poreza na dohodak
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

Erste: Ponovno dostupan online obrazac za izračun poreza na dohodak


25.1.2010 11:08:00 | Autor/Izvor www.seebiz.eu
Vijest je prenesena s portala SEEbiz.eu koji vijesti objavljuje na izvornom jeziku

Erste&Steiermärkische Bank i ove godine, šestu godinu zaredom, na svojoj internetskoj stranici građanima je ponudila mogućnost elektroničkog izračuna godišnjeg poreza na dohodak.

Na internetskoj stranici Erste banke nalazi se obrazac za izračun poreza na dohodak za fizičke osobe za 2009., u obliku Excel datoteke u koji podnositelj unese osnovne podatke, a računalni program automatski izračunava sve ostale parametre, pa i očekivani povrat ili porezni dug. Ta mogućnost, kako ističu, predstavlja najjednostavnije rješenje za popunjavanje prijave poreza na dohodak i olakšava podnošenje poreznih prijava. 

"Prije šest godina smo izašli s idejom da olakšamo klijentima ispunjavanje DOH obrasca, i to se kroz godine pokazalo kao izvrsna ideja, jer su ga prepoznali i građani koji nisu naši klijenti što se vidi po broju posjećenosti na internetskoj stranici,' naglasio je Daniel Mamić, voditelj Službe elektroničkog bankarstva Erste banke. Da je to i dobra marketinška ideja pokazuje podatak da su građani samo lani obrazac preuzeli gotovo 200.000 puta, odnosno u prosjeku više od 4.300 puta dnevno.
više