Početna > Nekretnine > Često postavljana pitanja i odgovori > GUP > Što je dvojna stambena građevina?
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

Što je dvojna stambena građevina?


6.6.2008 11:47:00 | Autor/Izvor: www.urbanizam.hrŠto znači ugrađena stambena građevina 125 m2, dvojna stambena građevina 200 m2? Da li to znači da se može staviti neki mali objekt montažna kuća ili neki kontejner ili se može nešto praviti na 200 m2 koje je u građevinskoj zoni u Grebaštici?
Dvojna poluugrađena građevina je građevina koja je na jednoj od svojih međa prislonjena uz njenu granicu i djelomično ili u potpunosti fizički naslonjena na susjednu građevinu, također smještenu na međi susjedne čestice.

Ugrađena građevina je na svoje dvije međe 'prislonjena' uz susjedne građevine, što je karakteristika građevina u bloku. Slijedom toga pojam 'dvojna' ne odnosi se na naknadno građene objekte na istoj čestici.

Za detaljne uvjete gradnje potrebno je provjeriti što kaže prostorni plan koji je na snazi. Za Vaše područje će uskoro na snazi biti Urbanistički plan uređenja Grebaštica. Plan još uvijek nije važeći, stoga se na osnovu njega za sada ne mogu dobiti dozvole za građenje. Iako je plan prošao dio propisane procedure, zbog određenih komplikacija uskoro će se ponoviti javna rasprava. Ubrzo nakon toga, izradit će se konačna verzija plana, a Grad Šibenik će ga i službeno usvojiti...