Vijesti:
Oglas:
Početna > Vijesti > Vijesti dana > Zizoo.com – za jednostavan odmor na čarter brodu
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

Zizoo.com – za jednostavan odmor na čarter brodu


27.7.2016 14:57:00 | Autor/Izvor Limun.hr

Zizoo, najveća internetska platforma za iznajmljivanje čarter brodova omogućuje ljubiteljima putovanja planiranje individualnih ruta na moru i kopnu. Rezervacija i najam su jednostavni - slikovito rečeno, kao prilikom rezervacije hotelskog smještaja, ali mnogo jeftinije. Uz Hrvatsku, Zizoo među najpopularnija odredišta za odmor u Europi ubraja Španjolsku, Italiju i Grčku, a najviše turista zainteresiranih za ove usluge dolazi iz Njemačke, Austrije, Velike Britanije i SAD-a, navodi se u priopćenju.

Zizoo - jedna od najbrže rastućih turističkih tvrtki u Europi  
Anna Baničević, Bečanka crnogorskog porijekla, zajedno je s partnerima iz Hrvatske Sinanom Mašovićem i Ivanom Miletićem te partnerom iz Španjolske Benitom del Valle, 2014. godine prepoznala veliki potencijal industrije za iznajmljivanje plovila. Ideja je bila odmor na brodu učiniti pristupačnim i lako dostupnim. Ubrzo se ideja pretvorila u stvaran i vrlo uspješan projekt.

Koliko je projekt kvalitetan i interesantan svjedoči i činjenica da je tijekom 2016. godine niz europskih i američkih investitora investirao ukupno 1,7 milijuna eura u Zizoo. Među investitorima našli su se Axel Springer Digital Ventures, Mairdumont Ventures, Russ Media te SamShank, osnivač i izvršni direktor uspješnog američkog putničkog start-up-a zvanog Hoteltonight, kao i austrijski državni fond AWS Gründerfonds.

Tvrtka je od osnutka postigla ukupno 2,5 milijuna eura investicija, a trenutno se prvenstveno usmjerava na daljnje unaprjeđenje proizvoda i ubrzanje stope rasta. Usporedbe radi, lani je Zizoo ostvario prosječni mjesečni rast rezervacija od 35%. Do 2020. na ciljnom tržištu plan je ostvariti godišnji prihod od 450 milijuna eura, ističe se u priopćenju.