Restorani

Restorani - arhiva

Uživanje u hrani

Uživanje u hrani - arhiva
početna -> gastro -> restorani -> wok 'n' walk
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

Wok 'n' Walk

Datum objave: 11.10.2013
Iako Wok 'n' Walk nije restoran u pravom smislu te riječi, zaslužuje spomen na ovim stranicama. Naime, hrana spravljena u ovom „izlogu“ čiji su prozori otvoreni na zagrebačku Ilicu bolja je nego u mnogim našim kineskim restoranima. Isprobavali smo ga u tri prilike, kroz nekoliko mjeseci, i svaki put bili zadovoljni, iako se dogodilo i da ozbiljno „pušemo“ od začinjenosti. O tome da Wok 'n' Walk ima vjernu i sve veću sljedbu govore i redovi koje zateknemo baš svaki put kada prolazimo tim dijelom Ilice. Ono što im je još jedan veliki plus je da bez obzira na gužvu, na hranu čekate relativno kratko jer su iznimno učinkoviti, pritom ljubazni i točno znaju opisati svako jelo koje nude.

Proljetna rolada (spring rolice) prvi su test svakog 'Kineza'. Uvijek svježe pržene (kao i sve ostalo), hrskave, ne pretjerano masne, ispunjene živim i hrskavim povrćem poslužuju se uz slatko kiseli umak. Osobno su nam draže vegetarijanske, bez mesa, ali, to je stvar ukusa. No, stvar profesionalnosti je da kad vam ih pakiraju za ponijeti, na vrhu posude razrežu rupice kako vam se rolice prilikom transporta ne bi „uparile“. Kiselo-ljuta juha je pravi ubojica, i svima naviklima na blage restoranske varijante ovo je pravi šok. Možda bi se moglo malčice smanjiti doživljaj ljutine, zbog velikog broja ljudi koji ne podnose toliku ljutinu.

I ostala jela karakterna su, i ne pate od „sindroma kineskog restorana“, a pritom ne mislim na intoleranciju na MSG. Misli se na sindrom „u sva jela stavljamo uvijek isto povrće, bez obzira na sezonu“. Mongolsko meso dolazi s lukom i đumbirom, kažu. I to je to, karakterna junetina kojoj je glavna podrška obilato naribani đumbir, uz luk. Slatko-slana piletina slatka, je između ostalog, zato što se u umaku nalaze ananas i  grašak. Kad vam kažu da je sechuan piletina ljuta, vjerujte im na riječ! Za  rezance s povrćem čak se trude ubaciti i sezonske sastojke.

Pretpostavljamo da je za prilično drugačiji, originalni štih ovih jela izravno odgovoran kuhar Yao koji pred vama neumorno vrti wok za wokom, wok za wokom...

Čak i mala porcija nahranit će prosječnog jelca, dok velika ne bi trebala ostaviti ni one razvijenijeg apetita gladnima. Najskuplja su jela osam blaga (39kn velika porcija) i mongolsko meso (40kn velika porcija), dok su male porcije do 30 kn. Uspije li gazda zadržati provjereno uspješni tim, Sanju i Yaoa, nema straha da ćemo u Wok 'n' Walk ponudi još dugo uživati u raznim dnevnim i noćnim prigodama, prolazeći Ilicom, ili u dostavi.

Opći dojam: dobar omjer cijene i kvalitete, ukusna hrana „s nogu“
Adresa: Ilica 49, 10 000 Zagreb
Telefon: 099 776 1163 (i za dostavu)
Radno vrijeme: pon – čet 12 – 22h, pet, sub 12 – 03
Specijaliziran za: wok to go
Izvor: Gastro.hr