Limun

Limun - arhiva
početna -> limun -> limun eterično ulje
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

Limun eterično ulje

Datum objave: 24.02.2011
Eterično ulje limuna izvanredno osvježava prostorije, uklanja miris dima, osvježava i bistri koncentraciju, djeluje antiseptički na dišne organe i kožu. U slabom razrjeđenju eterično ulje limuna može biti korisno za masnu kožu i kosu, pogotovo kod problema s aknama i peruti. 
 
Može poslužiti kao tonik, stimulans, za jačanje želuca, protiv nadimanja, kao diuretik i antivirusno ulje. Izvrsna je pomoć kod infekcija dišnog sustava, bronhitisa, prehlada, gripe, visokog krvnog tlaka i poticanja cirkulacije. 
 
Utrljajte ruke dobro s nekoliko kapi i isperite u hladnoj vodi i ruke će zadržati mladenački izgled s bijelim zdravim noktima, a pri tom očistiti i dezinficirati ruke. 
 
U prvom svjetskom ratu limun je korišten kao antiseptičko i dezinfekcijsko sredstvo u bolnicama. Danas možemo koristiti eterično ulje limuna za pročišćavanje hrane i vode na putovanjima. Litru vode će pročistiti 1-2 kapi eteričnog ulja limuna. Isto tako, dodavanjem nekoliko kapi ovoga ulja u vodu u kojoj peremo voće i povrće, možemo povećati sigurnost čistoće, a voće održati svježijim.