Limun

Limun - arhiva
početna -> limun -> the toss of a lemon, roman padme viswanathan
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

The Toss of a Lemon, roman Padme Viswanathan

Datum objave: 22.05.2009
U uvodu svog očaravajućeg prvog romana, Padma Viswanathan opisuje nesigurne pokušaje svoje bake da prepriča obiteljsku povijest. “Ovaj je put započela dalje u prošlosti”, piše ona jednom prilikom, “s pričom koju nikada nisam čula: o njenoj baki, koju su udali dok je još bila dijete, koja je postala udovicom prije nego je prestala biti tinejdžerkom, o sinu te bake, ogorčenom i bez djece, i o kćeri te bake, majci moje bake, koja je bila žrtvom svoga braka”.

Nakon više putovanja u Indiju, nepregledne količine istraživanja, i nikako zanemarive količine mašte, stvoren je “The Toss of a lemon”. Genijalnost romana ne leži toliko u kompliciranoj radnji koliko u nabijenoj, poetičnoj preciznosti kojom Viswanathan oslikava jedan nestali svijet.

Padma Viswanathan je kanadska dramatičarka i autorica romana. Među njenim dramama je i “House of Sacred Crows”. U nekoliko kanadskih i američkih časopisa objavljene su i njene kratke priče. Živi u Fayettevilleu u Arkansasu sa suprugom, pjesnikom/prevoditeljem Geoffreyem Brockom i dvoje djece.