Restorani

Restorani - arhiva

Uživanje u hrani

Uživanje u hrani - arhiva
početna -> gastro -> uživanje u hrani -> 3. istarski festival pašte u žminju
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

3. Istarski festival pašte u Žminju

Datum objave: 05.07.2016
Proteklog vikenda u Žminju je održan treći po redu Istarski festival pašte. Na trgu Zad kaštela pod krošnjama kestenova, spleli su se razni mirisi, okusi, proizvodi, umaci, vina te druge delicije. Možemo slobodno reći "pašta i svašta" što ide uz tjesteninu, stoji u priopćenju.

Uz brojne radionice koje su se održavale tijekom oba dana manifestacije, i veliki i mali gurmani naučili su mijesiti tijesto što za užitak želuca, ali i za dekoraciju dragu očima. Kako god bilo, žminjski 3. Istarski festival pašte ispunio je sva očekivanja posjetitelja i organizatora.

Veliki broj domaćih i stranih gostiju otkrio je da je upravo ovaj festival utjecao na izbor datuma dolaska u Istru. Kuhinja je vrvjela od chefova, kuhara i gostiju, a i ispred kuhinje je često bila kolona posjetitelja koji su čekali da što prije degustiraju ponuđeno na meniju.

Posebna dekoracija prostora, ugodna atmosfera, izvrsna glazbena podloga, radionice za velike i male, prezentacije i predavanje o prehrani i nutritivnim vrijednostima tjestenine, dobri izlagači s vrhunskim proizvodima te kvalitetna hrana u pjatu privukli su još jednom velik broj posjetitelja u Žminj.