Recenzije vina

Recenzije vina - arhiva

Ukratko o vinu

Ukratko o vinu - arhiva

Sorte i stilovi

Sorte i stilovi - arhiva

Zanimljivosti

Zanimljivosti - arhiva
početna -> vina -> zanimljivosti -> ljubitelji vina, istre i prirode 21. svibnja dolaze na svoje na drugom po redu istria wine & walku
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

Ljubitelji vina, Istre i prirode 21. svibnja dolaze na svoje na drugom po redu Istria Wine & Walku

Datum objave: 20.04.2016
Čak 11 km inspirativne šetnje, osam vrhunskih istarskih vinara, osam lokalnih proizvođača i ugostitelja te sedam okrijepnih stajališta ove godine čeka ljubitelje vina i delicija sjeverozapadne Istre na drugom po redu Istria Wine & Walku koji će se održati 21. svibnja 2016. godine, navodi se u priopćenju.

Sa startom u Bujama te okrijepnim stanicama vrhunskih vinara na svaka dva kilometra, šetači će uživati u svim bojama i okusima Istre na vijugajućim cestama uz vinograde i maslinike, opustiti se na vidikovcu s pogledom na planinske vrhove Ćićarije i u parku prirode Škarline s jedinstvenim potočićima i jezercima smješten nadomak Brtonigle te posjetiti izložbu "More" u galeriji Tigor i još dva vinska podruma nadomak Brtonigle.

Na svakoj od sedam okrijepnih postaja posjetitelje očekuju vina vrhunskih istarskih vinara i razni istarski specijaliteti poput tradicionalnog pršuta, istarskog sira i skute s  ekstra djevičanskim maslinovim uljem, istarske fritaje sa šparugama, žgvaceta s palentom te ostalih istarskih delikatesa. Šetnja završava u Bujama, na malom sajmu lokalnih proizvoda te - u skladu s poznatom istrijanskom gostoljubivošću - partyjem za pamćenje do dugo u noć.