Recenzije vina

Recenzije vina - arhiva

Ukratko o vinu

Ukratko o vinu - arhiva

Sorte i stilovi

Sorte i stilovi - arhiva

Zanimljivosti

Zanimljivosti - arhiva
početna -> vina -> zanimljivosti -> oz clarke, svjetski vinski stručnjak oduševljen malvazijama vina laguna
  • Smanji veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Povećaj veličinu slova

Oz Clarke, svjetski vinski stručnjak oduševljen malvazijama Vina Laguna

Datum objave: 29.03.2016
Oz Clarke, jedan od najutjecajnijih vinskih stručnjaka i publicista u svijetu, posjetio je Agrolagunu, gdje je u pratnji glavnog enologa Vina Laguna Milana Budinskog obišao podrume te sudjelovao u degustacijama i radionicama, stoji u priopćenju.

Tako je ovom prigodom u prostorima Agrolagune održana i prva Masterclass radionica pod vodstvom Oza Clarkea i Milana Budinskog s temom "Vertikalna degustacija vrhunskih malvazija berbi 2010. – 2015.", na kojoj se okupilo 15 vrhunskih sommeliera iz poznatih istarskih hotela i restorana.

Oz Clarke nije krio svoje oduševljenje malvazijama Vina Laguna: "Napredak koji su ova vina ostvarila u nekoliko godina je zaista nevjerojatan. Nakon prvog kušanja složili smo se da imaju puno potencijala. Zahvaljujući radu i modernom pristupu te onom nečem posebnom u ovom grožđu, nakon 5-6 godina izrasla su u neodoljivo osvježavajuće piće.“ Svoj osvrt na malvazije Vina Laguna završio je rečenicom "Malvazija – the drink!“

Milan Budinski, glavni enolog Vina Laguna je istaknuo: "Osim naravno zadovoljstva degustacije i komentiranja vina u društvu vrhunskog svjetskog vinskog stručnjaka, ali i velikog entuzijasta, suradnja s Oz Clarkeom pruža priliku biti ukorak sa svjetskom vinskom scenom, pratiti što i kako radi ostatak svijeta i pokušati biti bolji, ujedno nikad ne zaboravivši na vrijednost vlastitog vinskog identiteta regije i samog proizvođača.“

Goran Kramarić, direktor Agrolagune ovom je prilikom podsjetio kako je od 2004. godine, od ulaska Agrolagune u Agrokor koncern do danas, uloženo više od 30 milijuna eura u nove nasade vinograda, najmoderniju tehnologiju proizvodnje vina i kadrove. Vinogradi Agrolagune protežu se na 610 hektara površine, a samo od 2004. godine posađeno je 500 hektara novih vinograda.

Svoj posjet Istri, Oz Clarke je iskoristio i za razgledavanje Poreča, obilazak Eufrazijeve bazilike i posjet Vinskom podrumu koji se nalazi ispod sabornice u Poreču, kapaciteta 250.000 litara vina u vlasništvu Grada, koji je nekada koristila i Agrolaguna, ističe se u priopćenju.