FameLab®:
FameLab 2011:
Oglas:
Limun.hr > FameLab® > FameLab 2011

FameLab 2011

 

Iva Pritišanac
Studentica sam treće godine preddiplomskog studija molekularne biologije na PMF-u u Zagrebu. Svi koji me poznaju znaju i koliko volim biologiju, točnije, njezinu molekularnu razinu te koliko mi je nemoguće nekamo ne zakasniti. Fascinira me kemija u svim pojavama, posebno ona prisutna u strukturi i interakcijama makromolekula u stanici. Od malena sam voljela centar pozornosti te sam tako rano u djetinjstvu otkrila kazališnu pozornicu na kojoj sam kasnije provela dobar dio života u baletnom ansamblu. Tijekom ljeta radim kao turistički animator na brodu i u hotelu, volim kilometarske vožnje biciklom, snorkelling i plivanje perajama, instrumentalnu glazbu te duge znanstvene rasprave (ponekada i monologe) sa svima koji me žele (ili su prisiljeni) slušati.

Natalija Dunić
Ja sam Natalija Dunić i dolazim iz lipog malog mista Lukoran s otoka Ugljana. Obožavam more i prirodu i kad god imam slobodnog vremena šećem na svježem zraku. Uz to igram billiard, pikado i minesweeper, a na kraju svakog dana volim pogledati neku SF seriju. Osim hrvatskog i engleskog govorim još i ruski jezik.

U znanost sam se zaljubila još od malih nogu, a danas svoj entuzijazam za znanošću želim prenijeti svima, od najmlađih do najstarijih. Trenutno sam studentica fizike okoliša na splitskom PMF-u, a u zadnje dvije godine bavim se i popularizacijom znanosti. Na tom sam području veliki aktivist, osobito u sklopu Festivala znanosti.

Slavko Radilović
Zovem se Slavko Radilović i student sam 1. godine diplomskog studija Fizike okoliša na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Iako sam student fizike okoliša moja prva ljubav je bila i ostala astrofizika pa sam i radio na nekoliko projekata vezanih uz tu temu, inače sam ljubitelj SF serija posebno Zvjezdanih staza i Crvenog patuljka koje gledam od svog ranog djetinjstva. Vrlo sam ambiciozan pa osim što studiram, pjevam i sviram bas gitaru u svom bendu te glumim i plešem swing. U slobodno vrijeme se rekreiram uz nogomet, košarku i picigin na Bačvicama. Svoju ljubav za znanost želim prenijeti svima koji su je željni prihvatiti i na taj način omogućiti im životnu avanturu kakvu imam ja.

Tihana Jelušić
Dolazim iz Zagreba. Uvijek sam voljela gledati Zvjezdane staze i maštati o budućnosti gdje znanost i tehnologija uspješno i brzo rješavaju gotovo svaki problem. U želji da takva budućnost što prije stigne, odlučila sam i ja učiniti nešto po tom pitanju – postati znanstvenik. Ali bilo je tako puno polja znanosti za odabrati i sva su mi bila zanimljiva. Odlučila sam krenuti od malog, što me dovelo na studij molekularne biologije na PMF-u te na Institut Ruđer Bošković gdje radim 2 godine. Moja želja je i dalje približiti budućnost, a jedan od načina kako to ostvariti je ako znanost približim svima.

Iris Hrvoj
Ime mi je Iris Hrvoj i studentica sam prve godine preddiplomskog studija na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku, a dolazim iz Zagreba. U slobodno vrijeme bavim se spektrofluorimetrijskom analizom meda, plesom i airsoftom. Iako je odluka bila između profesionalnog bavljenja plesom i znanosti koja nas okružuje, očigledno je koja je strana odabrana. Obožavam gledati dokumentarne kriminalističke serije te me strašno zanima kriminalistika.

Maja Martinić
Moje ime je Maja dolazim iz Zagreba i studentica sam treće godine Arhitektonskog fakulteta. U slobodno vrijeme volim stvarati, pa tako šivam, heklam, pletem, kuham, crtam i radim makete. Arhitektura je spoj znanost i umjetnosti, a smatram da u svakome od nas čuči mali znanstvenik koji jedva čeka izaći van. Oduvijek sam voljela matematiku i crtanje, a u svijetu oko sebe tražila sam pravilnosti. Sada vam želim pokazati kako spojiti te pravilnosti sa znanošću, umjetnošću i ljepotom.

Jelena Luketina

Zovem se Jelena i studiram fiziku. Zanima me gotovo sve – od kozmologije do psihologije – a s osobitim entuzijazmom pratim otkrića koja imaju potencijal znatno poboljšati naš život. Nažalost prečesto nailazim na ljude koji ne vole ili ne razumiju znanost i uključivanjem u popularizaciju činim svoj mali doprinos da to promijenim.

U preostalom vremenu konzumiram enormne količine filmova i glazbe, čitam blogove i raspravljam.


Željka Sanader
Zovem se Željka Sanader i apsolventica sam fizike na PMF-u u Splitu. Trenutno radim diplomski rad na ICASTu (Interdisciplinarni centar za naprednu znanost i tehnologiju Sveučilišta u Splitu) o optičkim svojstvima malih metalnih molekula, i nadam se da će mi od listopada to biti i radno mjesto.

Smatram istinitom poslovicu: “Zdrav duh u zdravom tijelu“, pa trčim (najčešće za busom), idem u teretanu, a nedavno sam otkrila čari planinarenja pa vikende provodim na planini, uživajući u odličnu društvu, zelenilu prirode i neprocjenjivom pogledu na dalmatinske otoke. Duh hranim čitanjem svih žanrova od klasike do znanstvene fantastike, stalnim postavljanjem pitanja i svladavanjem novih izazova.

Marin Viđak
Zovem se Marin Viđak i dolazim iz Splita, gdje i studiram na Medicinskom fakultetu. Student sam prve  godine i oduvijek me fascinira ljudsko tijelo i sve u vezi njega što je i dovelo do toga da upišem medicinu. Popularizacija znanosti mi je također draga jer sam duboko uvjeren da je znanost najzanimljivija stvar na svijetu (što ponekad zna biti naporno ljudima oko mene).

U ono malo slobodnog vremena što mi ostane uz studiranje, čitam, slušam glazbu, provodim vrijeme s prijateljima i učim njemački.

Anita Ćosić
Zovem se Anita Ćosić i dolazim iz Osijeka. Imam 24 godine. Završila sam Prehrambeno – tehnološki fakultet u Osijeku, a od početka ove godine radim kao znanstveni novak na Medicinskom fakultetu u Osijeku na Katedri za fiziologiju i imunologiju.

Volim znanost i eksperimente pa se veselim svakom radnom danu u laboratoriju za mikrocirkulaciju, ali također, raduje me i rad sa studentima. U svoje slobodno vrijeme volim putovati i uživam u društvu prijatelja i obitelji.

Lidija Rašić
Moje ime je Lidija Rašić. Rođena sam 7. travnja 1991. godine u Osijeku. Nakon završene osnovne škole upisala sam Opću gimnaziju. Tijekom 4. razreda, nakon teške prehlade i visoke temperature, palo mi je na pamet upisati Medicinski fakultet, što sam i učinila. Trenutno sam studentica 2. godine. Zbog blage hiperaktivnosti, trudim se položiti ispite što prije kako bih imala što više slobodnog vremena. Slobodno vrijeme trošim na smijeh, rolanje, vožnju biciklom, fotografiranje, prijatelje, obližnji kafić, projekte u studentskoj udruzi CroMSIC, čiji sam aktivni član i, naravno, meksičke sapunice.

Ivana Varga
Zovem se Ivana Varga, živim u Osijeku gdje sam i proživjela školske i studentske dane. Od nedavno radim kao znanstvena novakinja na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku i to me jako veseli, jer sam okružena pametnim ljudima uz koje mogu naučiti nešto novo svaki dan.

Jako volim prirodu, a posebno biljčice od kojih me trenutno najviše zanimaju one koje uzgajamo u našoj zemlji. Uvijek me iznova fascinira biljni svijet i njegova sposobnost prilagodbe različitim uvjetima okoline. Često vozim bicikl, ponekad šijem i ne volim miris novina.